Najaar 2019: het verhaal over het zoeklichtonderstel van Warffum. Gekopieerd vanaf de Facebookpagina van het museum.

''Eergisteren viel ik zowat van mijn stoel; ene meneer Hamster belde mij op, ik dacht wat een bekende naam. Zijn ouders hadden tijdens de oorlog en tot 1966 een boerderij in Warffum. Tot hun weilanden behoorde ook het deel waar de Flugwache van Warffum zich bevond. De familie Hamster komt in een van de laatste hoofdstukken van 'Flugwache Warffum'' ook nog aan bod.

Hij ontdekte recentelijk mijn boek over deze stelling en heeft deze vervolgens gekocht. Als niet-boekenlezer hem in één keer uitgelezen. In dit boek zag meneer Hamster een foto van de Flugwache te Weiwerd met hierop een zoeklicht. Een zelfde soort zoeklicht stond ook in Warffum, maar de afbeelding daarvan was wat minder duidelijk. Hij vertelde mij dat het onderstel van het Warffum zoeklicht in de schuur stond op de boerderij. Ik was vol verbazing en enthousiasme, dit kon haast niet!

Na bijna een kwartier getelefoneerd te hebben maakten we een afspraak om het ding te bekijken, en dat was vandaag. Volledig onder het stof en in gebruik als tafel stond het bakbeest daar, 'je mag hem van me hebben, maar dan wil ik wel iets vergelijkbaars terug om mijn gereedschapskist op kwijt te kunnen'. Nou, dat kan geregeld worden! Gelukkig heeft pa een lasapparaat, dus binnenkort staat dit uniek stukje Flugwache Warffum - na een grondige schoonmaakbeurt - in het museum te pronken! Op de bovenzijde staat een gradenboog en het schijnt dat er op de zijkant nog een naam geverfd is.

Fantastisch en uniek tegelijk!''